Розборка завалів на спорткомплексі «Політехнік» триватиме не менше місяця

Фото: Софія Бобок/Харків Times

Близько ста людей щодня приходять розбирати завали та розчищати територію зруйнованого ракетою, випущеною з російського бєлгорода, спорткомплексу «Політехнік» НТУ «ХПІ». За оцінками фахівців, для розбору завалів знадобиться не менше місяця.

Про це Харків Times повідомили у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут».

«Вони приходять сюди з рукавичками та змінним одягом. Викладачі, студенти, спортсмени, випускники ХПІ волонтери та просто небайдужі люди. Близько сотні людей на день розбирають завали, розчищають територію — готують до відновлення зруйнований російськими ракетами спорткомплекс харківського Політеху», – йдеться у повідомленні.

Згідно із повідомленням, від обстрілу постраждали басейн та практично всі приміщення спорткомплексу та основний удар припав на легкоатлетичний манеж та ігровий зал.

«Однак харківські політехніки не впадають у відчай. Вони одягають робочий одяг і вперед— виносити скло, сміття, складати цеглу», – стверджують у виші.

НТУ «ХПІ» закликає всіх небайдужих та бажаючих допомогти «розчищати шлях до омріяного мирного майбутнього» взяти участь у цій роботі.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 24 червня російські ракети, випущені з білгородської області рф, влучили у будівлю Спортивного комплексу «Політехнік» НТУ «ХПІ» в центрі Харкова.