Харківський музей запрошує у подорож від «трипілля» до козацьких часів (фото)

Фото: Музей археології ХНУ імені В. Н. Каразіна

У Харкові розпочав роботу просвітницький проект, який безкоштовно допоможе всім бажаючим прокачати свої знання з давньої історії. У музеї археології Харківського національного университету імені В. Н. Каразіна розпочала роботу виставка “Від «трипілля» до козацьких часів”.

Про це Харків Times повідомили у музеї.

У вітринах відвідувачі зможуть побачити понад триста предметів з археологічних розкопок та розвідок на території України, що охоплюють період від кам’яної доби до періоду середніх віків та нового часу.

Окрім історичних знахідок в експозиції також представлені графічні реконструкції, як виглядали давні мешканці території України, моделі, що відтворюють житлобудівні та поховальні традиції та багато іншого.

“Основна мета, яку ставили співробітники музею, коли створювали експозицію – допомогти абітурієнтам перед вступною компанією, розповісти школярам, студентам та дорослим людям про давню історію через археологічний артефакт.”, – розповіли у музеї.

Виставку може відвідати з понеділка по п’ятницю.

“Для того щоб відвідати виставку оберіть зручну для Вас дату та час і напишіть нам у повідомлення на Facebook, ми коригуємо графік відвідувань. Відвідати виставку можна безкоштовно.”, – повідомили у музеї.

Працюватиме експозиція щонайменше до початку учбового сезону.

Як повідомляв Харків Times, працівники краєзнавчого музей м. Ізюм Харківської області двічі ховали від загарбників, німецьких, а через 80 років російських, Євангеліє початку XVIII століття. Тепер унікальну пам’ятку українського бароко реставрують фахівці.