До 10 років ув’язнення загрожує “очільниці” окупаційного Пенсійного фонду Вовчанська

Фото: Харівська обласна прокуратура

До 10 років позбавлення волі загрожує 65-річній мешканці Вовчанська Тетяну Безсаловій, яка під час окупації міста очолила незаконно створений ворогом Пенсійний фонд. Прокуратура направила до суду обвинувальний акт за фактом колабораціонізму стосовно цієї жінки.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Харківської обласної прокуратури.

За інформацією слідства, обвинувачена добровільно співпрацювала з ворогом. Наказом так званого «головы» незаконного органу влади — «Временной гражданской администрации Харьковской области» — жінку було призначено на посаду «и.о. начальника отделения (управления) пенсионного фонда Волчанского района Харьковской области».

“На цій посаді вона займалась набором нових співробітників, контролювала роботу підлеглих, забезпечувала обробку заяв від пенсіонерів щодо виплат грошової допомоги, засвідчувала довідки-замінники втрачених пенсійних посвідчень, а також подавала звітність щодо діяльності підрозділу до окупаційної адміністрації.”, – розповіли в прокуратурі.

Після деокупації району Тетяна Безсалова залишилася у місті, сподіваючись уникнути покарання. Пособницю окупантів викрили та затримали у березні цього року. Наразі вона перебуває під вартою. Її судитимуть за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Відзначимо, особу колаборантки встановили у Харківському антикорупційному центрі, правоохоронці не оприлюднюють персональній данні фігурантів справ.

Як повідомляв Харків Times, у Вовчанську затримали 65-річну “очільницю” окупаційного Пенсійного фонду.