350 млрд грн – в ХОВА назвали попередній розмір збитків екосистемам регіону

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Внаслідок розв’язаної росією війни значної, а інколи непоправної шкоди зазнає природа України. Екосистемам Харківщини через російську агресію, за попередніми підрахунками, нанесено збитків на 350 млрд грн.

Про це Харків Times повідомили у Харківській ОВА з посиланням на заступника начальника ХОВА Євгена Іванова.

«Безумовно, дії російських загарбників завдали колосальних збитків екосистемам регіону. Якщо говорити в цифрах, за попередніми підрахунками, природні ресурси Харківщини понівечені майже на 350 мільярдів гривень.», – зазначив Євген Іванов.

За його словами, йдеться про забруднення ґрунтів, пожежі в лісах, що охопили не менше 624 га насаджень, забруднення атмосферного повітря та падіння рівня води на водосховищах. Станом на останній тиждень квітня 2023 року Держекоінспеція в Харківській області вже зафіксувала понад 680 злочинів щодо екосередовища.

Відповідна робоча група вивчатиме стан заповідних територій, можливість та актуальність реалізації довоєнних проектів і планів, шляхи відновлення, стан водойм, поводження з відходами. Одне із профільних питань – збільшення надходжень екологічних податків та інших платежів до бюджетів всіх рівнів.

Як повідомляв Харків Times, через російську агресію Харкову було завдано збитків на $9 млрд.