На Харківщині викрили підрядника, який вкрав понад 2 млн грн на ремонті трьох доріг

Фото: lvnews.org.ua

Слідчі викрили директора приватного підприємства на привласненні бюджетних коштів під час ремонту автомобільних доріг у Харківській області. Через махінації підприємця з матеріалами та документами бюджету нанесено шкоду на суму понад 2,3 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, товариство з обмеженою відповідальністю, яке очолював зловмисник, зобов’язалося виконати поточний середній ремонту автомобільних доріг Моначинівка – Прилютове, Вільшана – Новоєгорівка та Тавільжанка – Петропавлівка. Відповідний договір між держпідприємством і цим ТОВ було укладено у 2018 році.

Проте підрядник виконав ремонт із використанням меншої кількості асфальтобетонної суміші, ніж було необхідно. Директор ТОВ, який організував проведення ремонтних робіт, забезпечив внесення відомостей про те, що нібито все зроблено відповідно до умов договору.

“На підставі переданих держпідприємству документів на рахунок ТОВ надійшли бюджетні кошти за роботи, які фактично в повному обсязі виконані не були. Свої незаконними діями директор спричинив державі матеріальну шкоду на суму понад 2,3 млн гривень. Вказані порушення підтверджено висновками судових будівельно-технічних експертиз.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідчі повідомили директору ТОВ за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України).

Як повідомляв  Харків Times, чиновник і підрядник відповідатимуть у суді за збитки на ремонті доріг на Олексіївці.