Чиновник і підрядник відповідатимуть у суді за збитки на ремонті доріг на Олексіївці

Фото: из открытых источников

У Харкові за нанесені бюджету збитки у розмірі майже 300 тис грн судитимуть директора приватного підприємства та чиновника міськради.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, що у 2020 році між Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради та ТОВ укладено договір про проведення робіт з капітального ремонту доріг та тротуарів по вул. Ахсарова у м. Харкові.

“Проте директор підприємства вирішив заволодіти бюджетними коштами. Виконані роботи не відповідали тим, які були прописані в угоді. Службовець вніс недостовірні відомості до офіційних документів, а саме до актів приймання виконаних будівельних робіт. Після цього директор ТОВ підписав вказані акти та скріпив їх печаткою. У свою чергу, посадовець Департаменту будівництва та шляхового господарства ХМР теж засвідчив своїм підписом та печаткою офіційні документи, що призвело до необґрунтованого перерахування бюджетних коштів на рахунок ТОВ.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідчі встановили, що внаслідок дій обвинувачених бюджету завдано збитків майже на 300 тис грн.

Директора ТОВ судитимуть за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах, а також за фактом складання, видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Чиновника департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради – за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Справу розглядатимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків TimesГосподарський суд Харківської області визнав недійсними договори підряду вартістю майже 2 млн гривень на ремонт доріг і тротуарів по вул. Академіка Павлова.