Слідство планує оголосити у розшук колаборанта, який допомогав окупантам у місті “13 ЮМ”

Правоохоронці викрили на співпраці з російськими окупантами ще одного мешканця міста Ізюм Харківської області. 53-річний чоловік добровільно працевлаштувався до так званої «народної міліції».

Про це Харків Times повідомили у прокуратурі Харківської області.

Російські загарбники тривалий час вважали, що прийшли «визволяти» місто «13 ЮМ». Саме так вони називали населений пункт, коли читали вказівники. Але згодом місцеві колаборанти та зрадники навчили окупантів правильно називати місто.

Спочатку підозрюваний обійняв посаду «в.о. дільничного», а згодом отримав від окупантів підвищення та став «в. о. оперуповноваженого» так званого «Ізюмського відділення народної міліції».

На цій посаді колаборант виконував такі завдання:

– охороняв об’єкти інфраструктури, аптеки та склади;
– приймав скарги та заяви від громадян, відбирав від них пояснення;
– проводив огляди місця події, складав протоколи;
– вилучав у громадян зброю;
– опечатував речові докази та передавав їх до військової комендатури окупантів.

За інформацією СБУ, напередодні деокупації колаборант втік з Ізюма разом з російськими загарбниками і наразі переховується від українського правосуддя.

53-річному “народному міліціонеру” з міста “13 ЮМ” заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). За такий злочин до винного може бути застосоване покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Як повідомляв Харків Times, на 12 років засудили “народного міліціонера” з Ізюма.