На Харківщині за загибель дитини судитимуть одного з керівників приватної компанії

У Харківській області судитимуть чоловіка, з вини якого загинув 11-річний хлопчик під час катання на санчатах. Обвинувачений – член правління приватного товариства, і саме його службова недбалість, на думку слідства, призвела до трагедії.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, дитина загинула у грудні 2020 року. 11-річний хлопчик разом з іншими дітьми прийшов до кар’єру з видобування піску приватного акціонерного товариства. На території підприємства діти катались на санчатах та льодянках.

“З’їжджаючи з гірки, покритої кригою, хлопчик впав з обриву кар’єру з висоти 5 метрів. Дитина померла на місці.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідство встановило, що на підприємстві проігнорували нормативно-технічні вимоги з охорони праці та безпеки життєдіяльності і не закрили для сторонніх доступ в небезпечну зону кар’єру. Відповідатиме за це член правління підприємства. Його звинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 грн до 12 750 грн) або без такого.

Справу розглядатимуть у Нововодолазькому районному суді Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, 19 грудня в селі Новоселівка Нововодолазького району Харківської області під час катання на санках з гірки загинув 11-річний хлопчик.