Підрядника підозрюють у привласненні 700 тис грн на ремонті будинку у Салтівському районі

У Харкові на махінаціях з ремонтом багатоповерхового житлового будинку у Салтівському районі міста викрили директора фірми-підрядника. Слідчі встановили, що приватнику з бюджету міста надлишково перераховано майже 700 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, поточний ремонт роботи фірма проводила відповідно до договору підряду, укладеного з комунальним підприємством у квітні 2019 року.

Директор підприємства-підрядника, достовірно знаючи, що виконані роботи не відповідають проектно-кошторисній документації, вніс неправдиві відомості в офіційні документи, завищивши обсяг і вартість робіт.

«У подальшому на підставі поданих підозрюваним актів виконаних робіт на рахунок підприємства підрядника було надлишково перераховано майже 700 тис. грн, чим завдано шкоду державі в особі комунального підприємства.», – розповіли в прокуратурі.

Директору фірми-підрядника слідчі повідомили про підозру за фактами внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно (ч. 1 ст. 366, ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові директор КП піде під суд за махінації на тендері на 1 млн грн.