У Харкові директор КП піде під суд за махінації на тендері на 1 млн грн

12 листопада 2021 року НАБУ та САП направили до суду обвинувальний акт щодо директора одного з комунальних підприємств Харкова за фактом зловживання службовим становищем, внаслідок якого міському бюджету було завдано збитків у розмірі 1 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Національного антикорупційного бюро.

За даними слідства, обвинувачений порушив закон у 2016 році під час проведення тендеру із закупівлі обладнання для потреб міста.

“Напередодні укладення договору з переможцем тендеру директор КП, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, з власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Тому підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн грн”, – пояснили НАБУ.

Частину зазначеної суми постачальник обладнання надалі перерахував компанії, бенефіціарним власником якої був директор КП.

Дії директора КП слідство кваліфікувало за ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою чи службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8 500 до 17 000 грн).

Як повідомляв Харків Times, в Харкові директору комунального підприємства повідомили про підозру в махінаціях на 1 млн грн.

20 серпня 2021 року детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування справи про махінації на 1 млн грн, виявлені в одному із комунальних підприємств міста Харкова. Адвокатам підозрюваного – директора цього КП – надали матеріали для ознайомлення.