У бєлгороді евакуювали мешканців 17 багатоповерхівок через бомбу, що впала з російського літака 20 квітня

Фото: соцмережі

У російському бєлгороді ліквідують наслідки падіння з російського літака двох авіабомб, яке сталося пізно ввечері 20 квітня. Тоді міноборони рф пояснило це “нештатним сходом авіаційного боєприпасу”. Сьогодні, 22 квітня, у місті проводять евакуацію через другий боєприпас.

Про це Харків Times довідався з повідомлення губернатора бєлгородської області в’ячеслава гладкова.

За його словами на вулиці Шаландіна, 15, неподалік місця, де 20 квітня вибухнула перша авіабомба, “сапери знайшли вибухонебезпечний предмет”.  В зв’язку з цим оперативний штаб ухвалив рішення про евакуацію 17 багатоквартирних будинків, розташованих у радіусі 200 метрів від місця виявлення авіаційного боєприпасу. За попередніми даними, це понад три тисячі осіб.

Гладков також повідомив, що знайдений авіаційний боєприпас ліквідують на полігоні.

Як пише Telegram-канал “Подъем”, бомбу знайшли приблизно за 250 метрів від місця вибуху першої авіабомби. Після падіння вона пішла під землю на кілька метрів.

Початково повідомлялося, що перша бомба не здетонувала, але згодом з’ясувалося, що таки здетонувала, але – вже під землею. Так, навколишнім будинкам це не зашкодило, але в повітрі навіть автівки літали.

Російське державне видання “Известия” пізніше написало з посиланням на джерело, що було виявлено авіабомбу ФАБ-500. У ГУ МНС повідомили, що знайдений боєприпас не є вибухонебезпечним. Також у бєлгороді вводять режим НС регіонального рівня.

Як повідомляв Харків Times, пізно ввечері 20 квітня у сусідньому російському бєлгороді, з якого на Харків уже другий рік летять ракети С-300, стався потужний вибух. Пізніше з’ясувалося, що з російського військового літака зірвалася керована авіабомба та вдарила по житловому кварталу російського ж міста.