Судитимуть посібника окупантів, який чергував на блокпості на в’їзді до Куп‘янська

Суд розгляне обвинувальний акт стосовно 35-річного чоловіка, який добровільно обійняв посаду патрульного у створеному ворогом фейковому “Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области»”.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, з березня по вересень 2022 року «правоохоронець» чергував на блокпості біля одного з в’їздів до м. Куп‘янськ.

“Він перевіряв у осіб, які перетинали блокпост, в’їжджаючи чи виїжджаючи з м. Куп’янська, документи, що посвідчують особу, документи на транспорті засоби. Аби окупанти почували себе у безпеці, колаборант також перевіряв особисті речі водіїв та пасажирів.”, – розповіли у прокуратурі.

Чоловіка звинувачують за ч. 7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Обвинуваченого судитимуть заочно у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові судитимуть колишнього поліцейського з Куп’янська, який під час тимчасової окупації міста зрадив присязі і добровільно співпрацював з ворогом. Зокрема, поплічник окупантів знімав у незаконно затриманих мирних мешканців відбитки пальців, після чого рашисти вирішували долю цих українців.