У Харкові на 9 років засудили окупаційну “старосту” села з Куп’янщини

Фото: СБУ у Харківській області

Суддя Київського районного суду м. Харкова визнав винною у співпраці з ворогом 49-річну мешканку смт Шевченкове Куп’янського району і призначив їй покарання у вигляді довготривалого позбавлення волі. Обвинувачена у суді свої вину не визнала.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, у червні минулого року жінка добровільно обійняла псевдопосаду «помічника начальника управління (сільського) Шевченківського територіального управління» у так званій «ТЦА Куп’янського району Харківської області. Фактично вона була призначена «старостою» села Старовірівка.

“На вказаній псевдопосаді жінка координувала роботу між структурними підрозділами окупаційної адміністрації, обробляла інформацію та заяви від місцевих мешканців щодо вирішення питань організаційного, економічного та гуманітарного характеру, а також узгоджувала з представниками зс рф пересування осіб окупованими територіями Куп’янського району Харківської області.”, – розповіли в прокуратурі.

Після деокупації смт Шевченкове правоохоронці затримали колаборантку.

Її судили за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). Під час судового розгляду жінка свою вину не визнала.

Суддя Київського районного суду м. Харкова призначив їй покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України строком на 14 років з конфіскацією усього належного їй майна на користь держави.

Рішення суду поки не набрало чинності, триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові суд відправив у СІЗО “співробітницю” окупаційної адміністрації смт Шевченкове.