З рашистського полону повернувся захисник з Близнюківщини, якого вважали зниклим безвісти

Фото: український омбудсмен Дмитро Лубінець

Під час Великоднего обміну полоненими між Україною ра росією, коли додому повернулися 130 українських військових, було звільнено захисника з Близнюківщини Харківської області Сергія Пугасія.

Про це Харків Times довідався з повідомлення громади у Facebook.

“У світле свято Великодня, під час вчорашнього великого обміну полоненими, додому повернувся житель села Алісівки Сергій Пугасій. У полоні він був з 22 лютого.”, – розповіли у громаді.

49-річний Сергій Пугасій воював під Бахмутом. З лютого 2023 року вважався зниклим безвісти, повідомляє Медіапорт з посиланням на старосту Алісівського старостинського округу Олену Романенко.

«В Алісівці у нього мати, дружина, син 10 років, донька старша, і вже онуки є. Дуже радісно. Ми завжди дружину підтримували. І у такий день, на Великдень, він повернуся. Ця звістка вже обійшла всю громаду, це наш земляк, ми дуже раді», — сказала Олена Романенко.

За її словами, до широкомасштабної війни Сергій працював трактористом. На разі він перебуває на реабілітацію в одному з регіонів України. Родина поїхала провідати Сергія.

З початку російського вторгнення загинули двоє захисників з Алісівського старостинського округу, один з бійців не виходить на зв’язок.

З 2014 року, захищаючи Україну, загинули 40 жителів Близнюківської громади. Понад половина з них — за рік повномасштабного російського вторгнення.

Як повідомляв Харків Times, Україна та росія провели Великодній обмін полоненими. 16 квітня додому повернулися 130 українських захисників. Усі врятовані Захисники – рядові та сержанти.