Харків’янка вдруге стала чемпіонкою Європи з важкої атлетики

Фото: Каміла Конотоп/Instagram

Харківська спортсменка Каміла Конотоп стала героїнею чемпіонату Європи з важкої атлетики, який 15 квітня розпочався в Єревані (Вірменія). 22-річна харків’янка встановила два рекорди і вже вдруге стала абсолютною чемпіонкою Європи.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації.

На третій день змагань Каміла Конотоп виграла три золоті медалі у ваговій категорії до 59 кг. Харків’янка встановила рекорд Європи у ривку, піднявши вагу 106 кг. Також встановила континентальний рекорд у поштовху (129 кг), оновивши рекорд Європи за сумою (235 кг).

Каміла Конотоп вже вдруге стає абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики. Вперше дівчина зібрала все “золото” на турнірі, який відбувся два роки тому у москві.

Ще одна важкоатлетка з Харкова, 19-річна Світлана Самуляк стала срібною призеркою у ваговій категорії до 55 кілограмів. Спортсменка у ривку з першої спроби підняла 90 кг. У поштовху Світлана також стала другою, піднявши в другій спробі 109 кг. За сумою двох видів результат української атлетки дозволив їй посісти друге місце у двоборстві та здобути загалом три медалі.

На чемпіонаті Європи, який триватиме до 23 квітня,  Україна здобула вже 11 медалей, у тому числі три золоті нагороди.

Як повідомляв Харків Times, у травні 2021 року Камілі Конотоп стала чемпіонкою світу в юнацькій категорії.