Піде під суд лісник, який допомагав окупантам орієнтуватись поблизу Харкова

До 12 років ув’язнення загрожує 61-річному лісничому з села Черкаські Тишки Харківського району, який показував окупантам шляхи для орієнтації на місцевості. Чоловіка судитимуть за двома статтями Кримінального кодексу: за пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) та визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, під час окупації села Черкаські Тишки обвинувачений добровільно пішов на співпрацю з представниками так званої «ДНР» та російськими військовими, які дислокувались у селі. Він усіляко виражав свою прихильність до рф. Зокрема супроводжував окупантів по лісистій місцевості, аби ті могли краще орієнтуватись в населеному пункті.

Односельцям публічно казав, що підтримує дії росії

“Маючи дружні стосунки з ворогами, він став «старшим» у селі. Також обвинувачений передав окупантам інформацію про наявність у односельчан транспортних засобів.”, – розповіли у прокуратурі.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Судитимуть 61-річного лісничого у Харківському районному суді Харківської області.

Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, довічне ув’язнення загрожує ліснику з Великого Бурлука, який забезпечував окупантів деревиною.