У Харкові судитимуть 64-річного проросійського Інтернет-пропагандиста

Фото: СБУ

У Харкові судитимуть 64-річного місцевого мешканця, палкого прихильника росії, який систематично поширював на особистій сторінці у забороненій в Україні соцмережі антиукраїнські дописи. Чоловіка підозрюють у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Зокрема, за інформацією слідства, харків’янин поширив відеоролик під назвою «Получение российских паспортов в Мелитополе». У пропагандистському матеріалі говорять наступне: «Эту очередь мы занимали еще в 1991 году, но подошла она только сейчас. Ничего страшного, мы умеем ждать. Спасибо за освобождение, за паспорта!»

Обвинувачений також розповсюджував матеріали, у яких прославлялась російська армія. Наприклад, такого змісту: «Слава воинам земли русской! Я молюсь, чтобы выжил Донбасс! Я молюсь за успех, за Победу!»

“Проведеним лінгвістичним дослідженням встановлено, що у наданих на дослідження матеріалах містяться публічні заперечення здійснення збройної агресії проти України.”, – розповіли в прокуратурі.

Санкція (ч. 1 ст. 111-1 КК України, за якою судитимуть харків’янина, передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Справу розглядатимуть у Жовтневому районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків TimesЧугуївський міський суд Харківської області визнав винною у колаборацонізмі та виніс вирок жінці, яка розмістила у соцмережі ролик, що мріє про приїзд путіна в Україну, а на адресу нашої країни висловлювалася лайкою.