Ковальська просить користуватися лише офіційними джерелами щодо подій у ХОВА

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Заступниця начальника Харківської обласної військової адміністрації Віта Ковальська офіційно прокоментувала обшуки, які сьогодні, 5 квітня, проводить НАБУ в тому числі й на її робочому місці.

Про це Харків Times повідомили у ХОВА.

«Сьогодні співробітники Національного антикорупційного бюро України здійснювали слідчі дії в ХОВА, у тому числі і на моєму робочому місці. Максимально сприяємо роботі детективів НАБУ та надаємо всю необхідну інформацію та всебічну підтримку у розслідуванні. Ми не перший місяць співпрацюємо з НАБУ та іншими антикорупційними органами та допомагаємо у їхній роботі», – заявила Ковальська.

Також вона повідомила, що більш детальну інформацію надати не може «через те, що тривають слідчі дії» та висловила переконаність у тому, що «найближчим часом будуть встановлені всі обставини та причини події».

«Прошу утриматись від маніпуляцій і довіряти тільки офіційній інформації», – наполягає Ковальська.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 5 квітня, у приміщенні Харківської обласної військової адміністрації НАБУ проводить низку обшуків. У тому числі обшукують кабінети голови ХОВА Олега Синєгубова, його заступниці Віти Ковальської, директора депаратменту АПК Андрія Дорожко та керівниці апарату ХОВА Вікторії Белявцевої (в останньої обшук проводять ще й за місцем проживання). За відомостями журналіста Юрія Бутусова, «справа торкається розтрати гуманітарної допомоги, придбаної за рахунок держави після початку російського вторгнення у Харківську область у 2022-му році».