В Ізюмі відмінили “сухий закон”

З 1 квітня 2023 року на території Ізюмської міської територіальної громади можна продавати алкоголь та алкогольні напої й речовини, вироблені на спиртовій основі. Однак алкоголь не зможуть придбати військові та правоохоронці.

Про це Харків Times довідався з розпорядження начальника Ізюмської міської військової адміністрації Валерія Марченка.

“Заборонити продаж алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі (за винятком лікарських засобів, дозволених до застосування та включених до Державного реєстру лікарських засобів України, та дезінфекційних засобів) військовослужбовцям Збройних сил України, Нацгвардії, а також іншим, утвореним відповідно до законів України військовим формуванням, правоохоронним органам, особам, що виконують функції із забезпечення безпеки й оборони України, або особам, що мають зовнішні ознаки належності до цих формувань (наявність військової форми, озброєння, спецзасобів)”, — сказано у розпорядженні.

Контроль за виконанням розпорядження, що стосується заборони продажу алкоголю військовим та правоохоронцям, доручено Ізюмському районному управлінню поліції.

Нагадаємо, що заборону на продаж алкоголю в деокупованому Ізюмі було введено розпорядженням керівником Ізюмської міської військової адміністрації від 7 листопада минулого року.

Як повідомляв  Харків Times, Рада оборони Харкова заборонила використання феєрверків.