У Харкові деякі кладовища закриють для відвідування через мінну небезпеку

Фото: city.kharkiv.ua

У Харкові через мінну небезпеку заборонили відвідувати міське кладовище №17. Напередодні великодніх свят та поминальних днів у місті планують закрити ще низку кладовищ.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді.

За словами мера міста Ігоря Терехова, перелік кладовищ, які буде заборонено відвідувати, оприлюднять пізніше.

«Харків’яни знатимуть, які кладовища можна відвідувати, а які – поки що ні. Є небезпека, що на деяких кладовищах залишилися міни та снаряди. Передусім ми маємо бути обережними, аби зберегти життя людей», – наголосив мер.

Зокрема, через мінну небезпеку зараз заборонено відвідувати міське кладовище №17.

За інформацією рятувальників, Харківська область і досі залишається одним із найбільш замінованих регіонів країни. Піротехніки розмінували близько 1% замінованої території Харківської області. Усього в області замінованими вважаються близько 500 тисяч гектарів.

Як повідомляв Харків Times, 27 березня у Харківській області внаслідок підриву на ворожих протипіхотних мінах один мирний мешканець загинув, ще одного – поранено.

Мешканцям Балаклійської громади Харківської області заборонили відвідувати кладовища, ліси та річки. Таке рішення прийнято через щільну замінованість території громади, яка півроку була під російською окупацією.