Акція «Година Землі» шкодить енергосистемі – Укренерго

Фото: Укренерго

Акція «Година Землі» з одночасним виключенням на годину світла та електроприладів великою кількістю людей не сприяє економії електроенергії, нічим не допомагає Землі й може нанести шкоду українській енергосистемі.

Про це Харків Times повідомили у НЕК «Укренерго».

«Друзі, будь ласка, не ведіться на заклики долучитися до «Години Землі» і в певний час масово вимкнути світло – це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може дуже нашкодити енергосистемі!» – заявили у національній енергокомпанії.

Енергетики пояснюють, що така акція призводить до виникнення профіциту в енергосистемі та збільшує роботу диспетчерів, які змушені будуть «різко знижувати потужність маневрової генерації – іншими словами, відключати працюючі енергоблоки».

«Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів росії. Різке виключення, а потім включення  – коли “Година Землі” завершиться – це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми», – йдеться у повідомленні «Укренерго».

З точки зору енергетиків, «найкращим внеском кожного буде ЩОДЕННЕ ощадливе використання електроенергії у пікові ранкові та вечірні години, щоб зменшити нерівномірність споживання електроенергії упродовж доби».

Саме це може стати внеском кожного у збереження природи та надійність роботи енергосистеми.

Як повідомляв Харків Times, 22 березня у Вовчанську на Харківщині росіяни обстріляли з артилерії бригаду енергетиків під час виконання планових ремонтних робіт.