Суд зобов’язав компанію-банкрута повернути землю на проспекті Ювілейному у Харкові

За рішенням суду Харківській міській територіальній громаді повернуто розташовану по проспекту Ювілейному земельну ділянку вартістю 115 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, вказану ділянку Харківська міська рада передала в оренду товариству з обмеженою відповідальністю. На вказаній землі орендар планував побудувати універсальний оптово-роздрібний торговельний центр з автостоянкою. Однак в подальшому дозвіл на будівництво вказаного об’єкта було скасовано.

“Втім договір оренди припинено не було, і ТОВ продовжувало використовувати земельну ділянку вартістю 115 млн грн, не сплачуючи орендну плату, чим порушило вимоги Закону України «Про оренду землі».”, – розповіли в прокуратурі.

Господарський суд Дніпропетровської області ухвалив рішення про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки, розташованої по пр. Ювілейному, територіальній громаді міста в особі Харківської міської ради. Справа розглядалася в Господарському суді Дніпропетровської області, оскільки саме цей суд визнав банкрутом вказане ТОВ, і розгляд справи про банкрутство ще триває. І межах провадження про банкрутство розглядаються інші майнові спори щодо цього підприємства.

Як повідомляв Харків TimesСалтівська окружна прокуратура Харкова направила до суду позовну заяву до ТОВ про розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді міста земельної ділянки площею 2,3 га, розташованої по пр. Ювілейному.