Прокуратура вимагає повернути громаді 2,3 га землі по проспекту Ювілейному у Харкові

Салтівська окружна прокуратура Харкова направила до суду позовну заяву до ТОВ про розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді міста земельної ділянки площею 2,3 га, розташованої по пр. Ювілейному.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

На підставі рішення Харківської міської ради товариству з обмеженою відповідальністю надано в оренду земельну ділянку площею 2,3 га для будівництва і подальшої експлуатації та обслуговування універсального оптово-роздрібного торговельного центру з автостоянкою. “У подальшому дозвіл на будівництво вказаного об’єкта було скасовано. Однак договір оренди припинено не було, і ТОВ продовжувало використовувати земельну ділянку вартістю 115 млн грн, не сплачуючи орендну плату, чим порушило вимоги Закону України “Про оренду землі”, – йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що постановою Господарського суду Дніпропетровської області це ТОВ визнано банкрутом, наразі триває ліквідаційна процедура. Господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, тому Салтівською окружною прокуратурою м. Харкова направлено позов до Господарського суду Дніпропетровської області.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура через суд вимагає повернути у власність Харкова передану в оренду приватній компанії ділянку, розташовану в районі Олексіївського лугопарку, площею 7,5 га та вартістю понад 450 млн грн.