В Лозівській громаді розпочали весняно-польові роботи

Фото: Лозівська міська рада

Аграрії Лозівської громади Харківської області розпочали весняно-польові роботи. Станом на 24 березня посіяно 156 га гороху та 56 га ярого ячменю.

Про це Харків Times повідомили у Лозівській міській раді.

Як пояснив агроном ПОСП “Агросвіт” Станіслав Подереча, горох гарний попередник для наступних культур – у процесі вегетації він дає додаткове азотне живлення грунту.

Водночас з посівом культур на полях підприємства ведуться роботи з весняного «закриття вологи» боронуванням, закінчують підживлення озимої пшениці.

“У порівнянні з минулим роком весняно-польові роботи розпочали у більш спокійній атмосфері. Запас вологи в ґрунті достатній, погодні умови сприятливі, тому на підприємстві спішать виконати якомога більший об’єм робіт – працюють у дві зміни.”, – розповів Станіслав Подереча

Начальниця відділу агропромислового розвитку Лозівської районної військової адміністрації Людмила Майстренко розповіла, що зима 2022-2023 виявилася однією з найтепліших за останні 20 років. Середня температура з грудня 2022 року по лютий 2023 перевищила норму на 2–3 °С., що сприяло росту та розвитку озимих культур. 35% посівів озимих культур знаходяться у доброму стані, що складає 14,6 тисяч гектарів, а також 27,0 тисяч гектарів озимини знаходиться в задовільному та слабкому стані.

За інформацією Людмили Майстренко, станом на 23 березня у Лозівському районі підживлено озимих культур:

– озимої пшениці на площі 15627 га (37%);
– озимого ріпаку на площі 3036 га (80%).

Як повідомляв Харків Times, зва інформацією Харківської ОВА, 90 % озимини на Харківщині перебуває у задовільному стані.