Суд зобов’язав владу Харкова встановити межі Григорівського бору

Суд зобов’язав владу Харкова впорядкувати правовстановлюючі документи на землю та встановити межі розташованого на території Новобаварського району міста лісового заказника місцевого значення «Григорівський бір» площею 76 га.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, 24 роки тому «Григорівський бір» було оголошено природно-заповідним об’єктом та передано під охорону СКП «Харківзеленбуд». Відповідне рішення було прийнято 23 лютого 1999 року на сесії Харківської обласної ради V сесії XXIII скликання .

“Проте більше ніж 20 років лісовий заказник знаходиться без охорони, межі заказника на місцевості залишаються не визначеними, інформаційно-охоронні знаки встановленого зразка відсутні. Крім того, документи, що посвідчують право на земельну ділянку, не розроблені.”, – повідомили в прокуратурі

Внаслідок цього унеможливлюється збереження природного різноманіття ландшафтів, охорони довкілля та підтримання екологічного балансу.

16 березня 2023 року Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позовну заяву прокуратури в повному обсязі та зобов’язав СКП «Харківзеленбуд» провести роботи з винесення меж лісового заказника.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура вимагає скасування рішень Харківської міськради щодо продажу історичних ділянок.