В Борівській громаді через російський обстріл виникла пожежа в екосистемі

Фото: ДСНС України

22 березня у Харківській області російськими обстрілами було пошкоджено житлові будинки, храм, адмінбудівлю, також виникла пожежа в екосистемі. В Ізюмському районі 50-річний мирний мешканець загинув через вибух касетного снаряду.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

Двічі рятувальники з Куп’янська виїжджали на перевірку території після ворожих обстрілів. Виявлені пошкодження адміністративної будівлі, 2-х житлових 5-типоверхівок та приватного домоволодіння. Постраждалих під час перевірки рятувальники не виявили.

У селі Черенещина Борівської громади приблизно о 12:35 через російський обстріл загорілася суха трава. Полум’я охопило площу приблизно 6 га. За дві години сумісними зусиллями харківських та луганських рятувальників пожежу вдалося загасити.

Однак ворожі обстріли не єдина причина, через яку горить Харківщина. Вчора, 22 березня, в області рятувальники загасили 17 пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях.

“1 з них спричинив ворожий обстріл, решту – людська недбалість чи навмисне випалювання сухої рослинності чи спалювання сміття. Загальна площа, випалена вогнем склала понад 10,6 га. Горіла торішня суха трава, зрізане гілля та очерет.”, – повідомили у ДСНС.

У Безлюдівській громаді через навмисне випалювання сухостою постраждала 62-річна жінка. Від госпіталізації вона відмовилась. А пожежу на площі 150 кв.м. загасили вогнеборці 11-ї ДРПЧ о 16:25.

Результатом ще однієї пожежі сухої трави і очерету на луках стало знищення житлового будинку. Подія сталась о 12:59 у с. Камплиця Зміївської громади. На час прибуття бійців 58-ї ДПРЧ вже горіла територія луків на площі 1,5 га та будинок площею біля 50 кв.м. На цій пожежі рятувальники працювали до 18:21.

Як повідомляв Харків Times, 22 березня в Ізюмському районі внаслідок вибуху касетного боєприпасу загинув 50-ти річний чоловік.

22 березня 2023 року російські окупанти обстріляли село Чернещина Борівської громади Харківської області. Найбільше ударів прийшлося по території біля місцевого храму. Ймовірно, таким чином «асвабадітєлі» відзначили церковне свято Сорока Святих.