В Харкові судитимуть поліцейського-зрадника, який травмувався через підрив на російській міні

Фото: Харківська обласна прокуратура

Довічне ув’язнення загрожує поліцейському з м. Ізюм Харківської області, який зрадив присязі та перейшов на бік окупантів. Після деокупації міста він отримав поранення, наступивши на залишену рашистами міну.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, до широкомасштабної війни обвинувачений працював дільничним офіцером поліції сектору превенції Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області. Під час окупації він добровільно обійняв посаду «дільничного інспектора поліції» в незаконно створеному окупаційному органі «Ізюмське районне управління поліції Харківської області».

“Псевдоправоохоронець здійснював чергування в складі слідчо-оперативних груп, вів матеріали журналів єдиного обліку, забезпечував громадський порядок для окупаційної влади. Крім того, зрадник агітував своїх колег присягнути на вірність державі-агресору та працювати в псевдоправоохоронному органі.”, – розповіли в прокуратурі.

Згодом він став «старшим участковым уполномоченного полиции отделения участковых уполномоченных полиции по делам несовершеннолетних Отделения полиции № 2 (дислокация г. Изюм)» у так званому «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Після звільнення м. Ізюм зрадник переховувався від правосуддя. У жовтні минулого року він наступив на російську протипіхотну міну та отримав травматичну ампутацію стопи. Після лікування правоохоронці затримали чоловіка.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть о за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали колишнього поліцейського, який після окупації міста Ізюм добровільно перейшов на бік ворога, “працював” у створеному ворогами каральному органі. Зрадник отримав поранення наступивши на російську міну.