Харківській добровольчій підрозділ “Хартія” вступить до “Гвардії наступу”

Фото: Добровльчий підрозіл "Хартія"

Добровольчий підрозділ Харківської громади “Хартія” вступить до “Гвардії наступу”. Його командувачем стане підполковник Ігор Оболєнський.

Про це Харків Times повідомили у підрозділі.

“”Хартія” мобілізується до лав Національної Гвардії України і стане основою однойменної механізованої бригади “ХАРТІЯ” у складі “Гвардії наступу”. Командувачем НГУ підписано наказ про призначення командиром нової бригади “ХАРТІЯ” Ігоря Оболєнського.”, – розповіли у підрозділі.

За інформацією на сайті “Хартії”, підрозділ було створено після широкомасштабного вторгнення росіян в Україну. В батальйоні переважно харків’яни, але є й уродженці Луганська, Маріуполя та Бердянська. Добровольці “Хартії” захищають Україну у складі 127 бригади Тероборони. Командир “Хартії” – харківський бізнесмен Всеволод Кожемяко, засновник та гендиректор агропромислової групи “АГРОТРЕЙД”. Почесний консул республіки Австрія в Харкові. У 2020 році Кожемяко посів 88 місце у рейтингу ТОП-100 Forbes.

Як повідомляв Харків Times, депутат Харківської облради, бізнесмен та командир добровольчого підрозділу “Хартія” Всеволод Кожемяко підтримав позбавлення звання почесного громадянина Харківської області колишнього губернатора Харківщини Ігоря Райніна. “Ця “політична хвойда” перевершила всіх”, – так прокоментував Кожемяко політичну кар’єру Райніна, який легко перефарбувався із патріота в ОПЗЖ Бойка.