“Шкарлет out” – Рада підтримала відставку міністра освіти і науки

У понеділок, 20 березня, Верховна Рада України проголосувала за відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення народного депутата Олексія Гончаренка у Telegram.

За інформацією нардепа, відповідне рішення підтримали 295 народних депутатів.

Сам Шкарлет у Telegram написав, що закінчився термін перебування його на посаді міністра освіти і науки України. Водночас він заявив, що продовжить працювати в сфері освіти.

“Закінчився мій термін перебування на посаді Міністра освіти і науки України. Та незалежно від обійманої посади продовжую працювати у сфері освіти і науки України”, – написав він.

Верховна Рада призначила Шкарлета міністром освіти і науки у грудні 2020 року. Минулого тижня зʼявилася інформація про ймовірну відставку Сергія Шкарлета з посади. Пізніше премʼєр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що вже наступного тижня Оксена Лісового, директора Малої академії наук і добровольця 95-ї бригади Десантно-штурмових військ, призначать на посаду міністра.

За майже 2,5 роки перебування Шкарлета на посаді проходили численні акції протесту з вимогою його відставки. Одна з причин – скандал щодо можливого плагіату в його наукових роботах.

Як повідомляв  Харків Times, 30 червня 2020 року в Харкові вимагали звільнення недавно призначеного виконуючим обов’язки міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.