Суд зобов’язав власника пабу на бульварі Юр’єва сплатити 340 тис грн

Господарський суд Харківської області встановив, що власник будівлі, розташованої у Немишлянському районі м. Харкова, заборгував до місцевого бюджету понад 340 тисяч гривень. Ці гроші він повинен був сплатити за користування землею, на якій розташована його нерухомість.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, власник двоповерхової будівлі площею 400 кв.м у Немишлянському районі Харкова не оформив правовстановлюючих документів на землю, на якій знаходиться вказана нерухомість.

“Всупереч вимогам законодавства, земля під зазначеним об’єктом нерухомості не була оформлена понад 3 роки. Таким чином, підприємець використовував земельну ділянку, яка належить Харківській міській територіальній громаді, не сплачуючи орендну плату, чим завдав збитків на суму понад 340 тис. грн.”, – розповіли в прокуратурі.

Господарський суд Харківської області за поданням прокуратури зобов’язав стягнути з підприємця безпідставно збережені кошти у вигляді орендної плати за користування земельною ділянкою без оформлення правовстановлюючих документів на суму понад 340 тис. грн.

Згідно з фото, оприлюдненою прокуратурою, мова йде про розташований на бульварі Юр’єва Counselor Pub.

Як повідомляв Харків Times, Верховний суд повернув громаді Харкова нерухомість вартістю 5 млн грн.