У Харкові покажуть щоденник вбитого рашистами дитячого письменника Володимира Вакуленка

Фото: Харків Times

Вперше після початку широкомасштабної війни Харківський літературний музей буде відкритий для відвідувачів три дні, 21-23 березня 2023 року. Заходи, які проводитимуться протягом цих днів присвячені розстріляному російськими військовими під час окупації Ізюмського району українському дитячому письменнику та волонтеру Володимиру Вакуленку.

Про це Харків Times повідомили у Літмузеї.

“21 березня – в День поезії – ЛітМузей, спільно з письменницею Вікторією Амеліною, запрошує всіх охочих приєднатися до щорічного фестивалю «Читання на драбині». Цього року ми присвячуємо захід загиблому письменнику Володимиру Вакуленку.”, – повідомили у Літмузеї.

21 березня Літмузей запршує на заходи:

– О 17.30 можна подивитись на щоденник письменника та послухати розповідь співробітниці музею Тетяни Ігошиної, яка його досліджувала. Відома українська письменниця та документаторка воєнних злочинів Вікторія Амеліна розповість про те, як у вересні 2022 знайшла щоденник Володимира Вакуленка на звільненій Ізюмщині та відкриє поетичні читання своїм віршем.

– О 18.00 відбудеться традиційне «Читання на драбині» (модераторка заходу – Діна Чмуж). В рамках читань прозвучать вірші Володимира Вакуленка з нової збірки, яку готує до друку видавництво «Віват».

22 та 23 березня у Харківському літмузеї покажуть оцифрований щоденник дитячого письменника Володимира Вакуленка, якого вбили під час окупації Ізюмського району. З щоденником Вакуленка можна буде ознайомитися у ці дні з 11:00 до 17:30 та послухати коментар від співробітниці Літмузею за QR-кодом.

Як повідомляв Харків Times, українського дитячого письменника та волонтера Володимира Вакуленка, якого від часів окупації Ізюмщини розшукували рідні та близькі, вбили рашисти. Його тіло, знайдене у масовому захороненні на території Ізюму, ідентифікували за допомогою ДНК- експертизи.

Пізніше слідчі повідомили, що окупанти розстріляли Володимира Вакуленка – в його тілі знайдено дві кулі від пістолету Макарова. Розстріляного окупантами дитячого письменника Володимира Вакуленка поховали у Харкові.

Під час окупації Володимир Вакуленко вів щоденник, який сховав перед викраденням рашистами. Родичі передали щоденник до Літмузею.