Донці засудженого за Z-агітацію художника-постановника харківського телеканалу повідомили про підозру

Потрапила під слідство донька засудженого на 10 років за співпрацю з окупантами колишнього художника-постановника одного з харківських телеканалів. 33-річній жінці, яка зараз мешкає у Москві, заочно повідомили про підозру у колабораційної діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, родина працювала у тандемі. Після широкомасштабного вторгнення рф 61-річний батько виготовляв у себе вдома листівки із зображенням символіки латинської літери «Z» та російського прапора. Виготовлені макети листівок він надсилав своїй доньці, яка проживає у Москві.

“Донька зверталась до російського політичного керівництва та пропонувала «творіння» свого батька для розповсюдження серед російських військ. Так, колаборантка звернулась до Президента РФ, Міністерства оборони РФ з пропозицією щодо використання та розповсюдження листівок її батька серед особового складу ЗС РФ та незаконних збройних формувань «ЛНР», «ДНР», аби підтримати їх «бойовий дух».”, – розповіли в прокуратурі.

Наприкінці травня минулого року вона отримала згоду від Міністерства оборони РФ на використання на безоплатній основі вказаних листівок в рамках «информационно-разъяснительной и военно-патриотической работы с личным составом Вооруженных Сил РФ».

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваної у розшук.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала у Харкові художника-постановника одного з місцевих каналів. Чоловік робив листівки й відеоролики, «спрямовані на підтримку зовнішньої політики держави-агресора та підняття бойового духу збройних сил рф на території України».

Слідчі кваліфікували дії затриманого за ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України (здійснення за попередньою змовою групою осіб інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на її підтримку).

28 грудня 2022 року Дзержинський районний суд міста Харкова визнав винним в інформаційній діяльності у співпраці з державою-агресором 61-річного місцевого мешканця, художника-постановника одного з телеканалів Харківщини. Обвинуваченого засудили 10 років ув’язнення.