В селі на Ізюмщині відновили пошкоджені російським танком енергооб’єкти

Фото: Харківобленерго

15 березня енергетики повернули світло до знеструмленого майже півроку села Маліївка Борівської селищної громади Ізюмського району Харківської області. Місцеву енергоінфраструктуру пошкодив російський танк у вересні минулого року під час контрнаступу ЗСУ.

Про це Харків Times повідомили в АТ “Харківобленерго”.

“Фахівці Борівського району електричних мереж (РЕМ) АТ “Харківобленерго” відновили електропостачання у селі Маліївка. Світла тут не було з вересня 2022 року, коли під час втечі російський танк збив високовольтну опору та пошкодив місцеву трансформаторну підстанцію.”, – розповіли у компанії.

Ремонтні роботи в Маліївці, де зареєстровано 77 точок обліку, вдалося виконати тільки після завершення розмінування території саперами. Повідомляється, що енергетики відновили шість прольотів високовольтної лінії 10 кВ та замінили пошкоджений трансформатор.

Наразі усі споживачі, які живуть в Маліївці, заживлені.

Територія, яку обслуговує Борівський РЕМ, знаходиться під постійними ворожими обстрілами. Незважаючи на це, енергетики продовжують виконувати свою роботу та повертають світло у домівки споживачів.

Як повідомляв Харків Times, енергетики повернули світло до сел Глинське та Забавне Ізюмського району, які залишалися знеструмленими з березня 2022 року. Відновлення електропостачання затягнулося через те, що обидва села були щільно заміновані.