15 років проведе за ґратами харків’янка, що «наводила» ворога на пункти видачі гумдопомоги

Фото: Харківська обласна прокуратура

Суд засудив колишню посадовицю одного з харківських держпідприємств до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК). Слідство довело, що це саме вона «наводила» російські ракети на пункти видачі гуманітарної допомоги у нашому місті в березні минулого року.

Про це Харків Times повідомив речник обласного Управління СБУ Владислав Абдула.

«За вказівкою агресора у період з 25 лютого до 9 березня минулого року вона збирала розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони на території регіону. Також вона передавала загарбникам координати місць масового перебування людей, у тому числі пунктів видачі гуманітарної допомоги в обласному центрі», – йдеться у повідомленні.

Після ворожих ударів зрадниця «виходила на місцевість для фіксації їхніх «результатів» та корегування повторних ударів». З’ясувалося, що її «зв’язковими» були двоє російських військових, один з яких вже благополучно вбитий нашими захисниками на східному фронті, а інший – мешканець Донецька – поки що воює в окупаційній армії.

«Саме їм у месенджері Телеграм зловмисниця «скидувала» фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості і власними коментарями», – довели в СБУ.

Затримали 54-річну зрадницю ще рік тому саме під час виконання ворожого розвідувального завдання. З-за ґрат вона тепер вийде досить літньою жінкою і це справедливо. Хоча, на  жаль, не поверне життя тим четверим харків’янам, яких росіяни вбили на П’ятихатках 6 березня минулого року – саме в черзі за гуманітарною допомогою. Ані тим шістьом мирним мешканцям нашого міста, які були вбиті росіянами біля Нової пошти на Академіка Павлова 24 березня. Доживатиме зрадниця, несучи на совісті тягар всіх цих смертей. Зрозуміло, якщо в неї взагалі є совість.

Як повідомляв Харків Times, 6 березня 2022 року близько 12 години росіянами здійснено артилерійський обстріл супермаркету «Хазар», розташованого по вул. Академіка Вальтера у Харкові, де видавали гуманітарну допомогу. Тоді загинули четверо й були поранені не менше 15 мирних мешканців нашого міста.