Енергетики просять харків’ян вимкнути потужні електроприлади

Енергетики звертаються до жителів Харкова з проханням прямо зараз знизити споживання електроенергії. Така необхідність пов’язана з проведенням відновлювальних робіт на об’єктах НЕК “Укренерго”.

Про це Харків Times повідомили в АТ “Харківобленерго”.

Через ракетну атаку 9 березня виникли серйозні пошкодження у системі передачі електричної енергії. Щоб їх усунути, енергетики повинні провести терміновий ремонт обладнання. Це призведе до додаткового навантаження на енергосистему, тому фахівці просять споживачів про допомогу.

Нагадуємо, що зменшити споживання досить просто. За можливості треба обмежити використання потужних побутових приладів: електроплит, обігрівачів, бойлерів, пральних машин. Окрім того, радимо вимкнути зайві електроприлади, які не потрібні на зараз.

У понеділок, 13 березня, в Україні збільшилося споживання електроенергії порівняно із неділею, що характерно для робочого дня. В зв’язку з цим у Харківській та Житомирській областях можливі відключення світла. Про це Харків Times довідався з повідомлення НЕК “Укренерго”.

Згідно з повідомленням, 13 березня аварійні відключення через перевантаження діють  в деяких районах Києва та Київщини.

“На Житомирщині та Харківщині при зростанні споживання у пікові години можливе застосування графіків погодинних відключень.”, – попередили у “Укренерго”.

У Житомирській та Харківській областях п’яту добу продовжується робота над усуненням наслідків після 15 масованої ракетної атаки та 18 атаки дронами, яку російські окупанти здійснили вночі 9 березня.

Крім того, внаслідок ворожих артилерійських обстрілів є пошкодження мереж у прифронтових районах Харківщини. Там, де дозволяє безпекова ситуація, тривають ремонтні роботи.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 9 березня російські покидьки вдалися до чергової масованої ракетної атаки на об’єкти критичної інфраструктури України. По Харкову та Харківщині вдарили близько 15 ракет. В місті було відсутнє світло, припинилося постачання води й тепла. Зупинилося метро та наземний електротранспорт.

Внаслідок масованої ракетної атаки росіян на енергосистему України у ніч на 9 березня найважча ситуація склалася у Харківській та Житомирській областях.