СБУ затримала колаборанта, який в окупованому Куп’янську організував трансляцію “росія 24”

Ілюстративно фото

На звільнених територіях Харківської області СБУ затримала 51-річного мешканця Куп’янська, який під час окупації міста організував трансляцію російських телеканалів.

Про це Харків Times довідався з повідомлень управління СБ України у Харківськоій області та прокуратури.

За інформацією слідства, до широкомасштабної війни колаборант працював електромеханіком засобів радіо та телебачення у Харківській філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення. Після захоплення міста він добровільно перейшов на бік ворога.

“Представники зс рф призначили колаборанта на посаду «и.о. ведущего специалиста отдела телерадиовещания Управления связи и массовых коммуникаций ВГА Харьковской области». Підозрюваний, маючи необхідні навички та використовуючи телекомунікаційне обладнання Куп’янської телевежі, налаштовував трансляцію телеканалів держави-агресорки, зокрема «5 каналу» та «России 24», на окупованих територіях Куп’янщини.”, – розповіли у прокуратурі.

В ефірі цих телеканалів систематично транслювався контент, який заперечує збройну агресію рф та виправдовує воєнні злочини російських загарбників. Таким чином колаборант сприяв розповсюдженню серед місцевих жителів дезінформацію про війну в Україні, у вигляді сюжетів і передач кремлівських пропагандистів.

Ворожого поплічника викрили кіберфахівці Служби безпеки. Затриманому повідомили про підозру за ч. 6 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Чоловіку загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times44-річному мешканцю селища Ківшарівка Куп’янського району Харківської області, який під час окупації добровільно організував трансляцію російський телеканалів, загрожує до 12 років позбавлення волі.