Зраднику, який організував трансляцію російських телеканалів на Куп’янщині, загрожує до 12 років ув’язнення

Фото: Прокуратура Харківської області

44-річному мешканцю селища Ківшарівка Куп’янського району Харківської області, який під час окупації добровільно організував трансляцію російський телеканалів, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, чоловік співпрацював із загарбниками у період з березня по вересень.

“Він організував трансляцію російських телеканалів та проросійського контенту, спрямованого на підтримку держави агресора рф, для місцевого населення. Таким чином, колаборант сприяв поширенню кремлівських наративів, допомагаючи рф вести інформаційну війну проти України.”, – розповіли в прокуратурі.

Після звільнення Ківшарівки чіоловік, скоріш за все, втік з окупантами. Йому заочно повідомлено про підозру за фактом здійснення інформаційної діяльності у співпраці із державою-агресором, спрямованої на її підтримку та її збройних формувань (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Санкція статті предбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, 35-річна мешканка смт Куп’янськ- Вузловий Харківської області, яка радо вітала окупантів, навіть стала “зіркою” пропагандистського рашистського тв-каналу “звезда”, після деокупації селища швидко “перевзулася” і дякувала українцям. Але вміння своєчасно зрадити не допомогло жінці – слідчі повідомили їй про підозру ч. 3 ст. 436-2 КК України (визнання правомірної агресії рф проти України з використанням ЗМІ).