У Харкові двоє ділків незаконно відкрили аптеку і продавали нарковмісні ліки (фото)

Фото: Нацполіція Харківської області

У Харкові затримали 37-річну жінку та 36-річного чоловіка, які незаконно відкрили аптеку у Київському районі міста і продавали нарковмісні ліки без рецептів.

Про це Харків Times повідомили в Нацполіції області.

“Не маючи жодного відношення до фармацевтичної галузі, співмешканці орендували кіоск з вивіскою «Аптека», за підробленими документами і печатками закупили продукцію та реалізовували її за готівковими або безготівковими розрахунками. Зловмисники продавали нарковмісні препарати всупереч нормам чинного законодавства без рецепта лікаря.”, – розповіли в поліції.

Під час обшуку в незаконній аптеці правоохоронці вилучили понад 700 пігулок та близько 550 ампул лікарських засобів, чорнові записи, печатки й штампи, гроші, мобільні телефони.

Крім цього було виявлено та вилучено 28 заповнених форм рецептурних бланків для виписування лікарських засобів і виробів медичного призначення, які були заповнені від імені лікаря міської поліклініки.

За висновками експертів вилучені препарати містять наркотичний засіб кодеїн, а вилучені рецептурні форми заповнені 37-річною зловмисницею від імені лікаря. Слідчі повідомили їй про підозру у скоєнні одразу двох злочинів, передбачених

ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, провізора однієї з харківських аптек, що продала без рецепту нарковмісний препарат, на 1,5 року позбавили права обіймати посади, пов’язані з обігом та реалізацією рецептурних ліків.