9 окупантам, які зняли свої злочини під Харковом на вкрадений планшет, повідомили про підозру

Слідчі заочно повідомили про підозру дев’ятьом російським загарбникам, які під час окупації селища Циркуни Харківського району пограбували будинок місцевої мешканки. Свої злочини рашисти зафільмували на викрадений планшет.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень Нацполіції області та Офісу генпрокурора

За даними слідства, навесні 2022 року дев’ятеро військовослужбовців 25-ї окремої гвардійської мотострілкової бригади зс рф вломилися до будинку місцевої мешканки й заволоділи майном постраждалої. З будинку окупанти викрали ноутбуки, планшети, ігрову приставку, телевізор, пральну машинку, смарт-годинник, мобільні телефони, велосипеди та автомобіль. Загальна вартість вкраденого сягає більше 1 млн грн.

“На підставі отриманих доказів дев’ятьом військовослужбовцям армії рф правоохоронці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Задля притягнення усіх фігурантів до кримінальної відповідальності групу російських військових буде оголошено в розшук.”, – розповіли в поліції.

У генпрокуратурі уточнили, що рашисти зламали металеві ворота ломом та кувалдою і проникли на територію домоволодіння.

“На викрадені телефони та планшети російські військові влаштували собі «фотосесії» на подвір’ї та у кімнатах будинку. Також знімали цинічні відеоролики, на яких хизувались, як користувались речами власника та розпивали алкогольні напої.”, – розповіли в Офісі генпрокурора.

Начальник слідчого управління Сергій Болвінов розповів, що основними доказами проти мародерів стали зроблені ними на викраденій техніці фото та відео.

“Я вже викладав відео в себе з росіянами, які вдершись у чужу домівку, зробили багато відео та фото з собою на чужий планшет – це були основні докази проти цих росіян.”, – повідомив Сергій Болвінов.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці встановили особи російських військових, які під час окупації селища Циркуни оселилися у будинку місцевої мешканки, пиячили там і, звісно, вкрали цінні речі. Свої злочини вони знімали на вкрадену фототехніку, звідки знімки та відео потрапили до сховища в Гугл фото власниці.