У Харкові вшанували загиблих внаслідок ракетного удару по обладміністрації

Фото: suspilne.media

Харків’яни вшанували пам’ять військових та волонтерів, які загинули внаслідок ракетного удару окупантів по будівлі Харківської обласної державної адміністрації 1 березня 2022 року. До вцілілої адміністрації принесли квіти. На будівлі розмістили плакат з іменами та фотографіями загиблих бійців ТрО.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Суспільного.

Серед тих, хто прийшов до ОДА 1 березня — командир загону ТрО Олександр Асеєв, який вцілів рік тому під час ракетного удару.

“Багато людей (загинули — ред.) після обстрілу тварин-рашистів. В тому числі і п’ятеро з нашого загону”, — говорить Асеєв.

В Антоніни Сергієць під час ракетного удару по ОДА загинув її чоловік Сергій, який пішов добровольцем захищати Харків.

“26 лютого він пішов у тероборону, 1 березня загинув. Вирішив йти захищати нас, вже бомбили Харків. Він був доброю людиною, нас любив”, — згадує Антоніна.

“Вранці 1 березня я подзвонила, він каже: “Ми лягаємо відпочивати, потім зідзвонимося”. Буквально за годину ми побачили в новинах, що прилетіли ракети. Ми почали дзвонити, але вже не додзвонилися”, — говорить дружина загиблого.

Читайте також:

Віддати шану загиблому Богдану Биділо прийшов його батько В’ячеслав.

“Остання розмова була того дня о 7:15. Мама з ним розмовляла, казала: “Богдане, бережи себе”. Він каже: “Все добре, ми виходимо”, а о 8:02 він загинув”, — говорить чоловік.

Після смерті сина він пішов служити на фронт. В’ячеслав брав участь у звільненні Харківщині від окупантів, потім поїхав воювати на Донбасі: чоловік отримав поранення під Бахмутом.

“Після шпиталю мене відправили служити у Харківський військкомат, мені вже 60 років 24 березня виповниться”, — розповів чоловік.

В’ячеслав поховав сина у селі Мурафа.

Як повідомляв Харків Times1 березня російські окупанти обстріляли центр Харкова. Внаслідок ворожого обстрілу була частково зруйнована будівля Харківської облдержадміністрації та прилеглі будівлі.

За інформацією радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенко, по площі Свободи було завдано удару крилатою ракетою класу «Калібр».

Правоохоронці розпочали розпочато досудове розслідування щодо влучання снаряду біля будівлі Харківської ОДА за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За інформацією очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, внаслідок ракетного удару окупантів по будівлі адміністрації загинули 29 людей.

Фото: suspilne.media