Авіаудар по ХОДА – прокуратура розпочала досудове розслідування

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування щодо влучання снаряду біля будівлі Харківської ОДА за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області

“В результаті авіаудару в будівлю, за попередніми даними, загинуло шість осіб, серед них одна дитина, та сім осіб отримали тілесні ушкодження. Точна кількість загиблих та поранених осіб уточнюється.”, – зазначили в прокуратурі.

Внаслідок удару також зазнали пошкодження будівлі, які знаходяться поруч. Працівниками ДСНС проводиться розбирання завалів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Харківського районного управління поліції №3 Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Читайте також:

Офіс генпрокурора України розпочав консультації з міжнародними партнерами, щоб забезпечити затримання російських злочинців під час спроб перетину кордонів цивілізованих країн. Про це розповіла Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова. Вона запевнила: кістьми ляжемо, але арештуємо.

За її словами, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан прийняв надважливе рішення – ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

“Наступний крок – дозвіл Досудової палати суду. Після цього – відкритий процес над диктаторським режимом, який нищить нашу державу і звірськи вбиває наших людей. За страждання українців агресора має покарати закон!”, – заявили Ірина Венедиктова.

Як повідомляв Харків Times1 березня російські окупанти обстріляли центр Харкова. Внаслідок ворожого артобстрілу була частково зруйнована будівля Харківської облдержадміністрації та прилеглі будівлі.

За інформацією радника министра внутрішніх справ Антона Геращенко, по площі Свободи було завдано удару крилатою ракетою класу «Калібр».