Окупанти вдарили ракетами по лікарні на Новій Баварії

Вдень 1 березня російськи окупанти нанесли ракетний удар по житловому мікрорайону у Харкові. Внаслідок обстрілу було пошкоджено лікарню – кількість постраждалих та загиблих уточнюється.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення УНІАН з посиланням на промову Харківського міського голови Ігоря Терехова під час телемарафону 1 березня.

“У нас постійно йдуть обстріли. Наразі було завдано ракетного удару по житловому мікрорайону. Є загиблі, є жертви, зруйнована лікарня. Тому, звичайно, ситуація дуже складна. Є загиблі люди, є поранені. Тому ситуація серйозна”, – повідомив Терехов.

Під час обстрілів міста снаряди падали на територію лікарні №3 у Новобаравському районі, підтвердила Суспільному Світлана Горбунова-Рубан, заступниця Харківського міського голови.

«З неї евакуювали всіх, хто жив. Там є люди без постійного місця проживання, яких ми туди поселяли, щоб доглядати. 9 людей везуть до іншої лікарні, будемо приймати».

Юрій Сороколат, директор міського департаменту охорони здоров’я: «Єдине, що я знаю — лікарі та медичний персонал не постраждали. Пацієнти теж не постраждали. Ми зараз будемо переводити 9 пацієнтів-безхатьок у лікарню №31».

Як повідомляв Харків Times1 березня російські окупанти обстріляли центр Харкова. Внаслідок ворожого артобстрілу була частково зруйнована будівля Харківської облдержадміністрації та прилеглі будівлі.

За інформацією радника министра внутрішніх справ Антона Геращенко, по площі Свободи було завдано удару крилатою ракетою класу «Калібр».