Прихильника “руського міру” з Харкова засудили до ув’язнення з конфіскацією майна

Фото: Харківська обласна прокуратура

У Харкові суд на три роки позбавив волі 48-річного місцевого мешканця, який публічно висловлював підтримку росії та виправдовував вторгнення її армії в Україну.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, харків’янин систематично поширював на особистій сторінці у соціальній мережі та у власному Telegram-каналі дописи на підтримку дій держави-агресора.

Чоловіка судили за поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Чоловіку призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Таке рішення 21 лютого 2023 року виніс суддя Дзержинського районного суду м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, суд призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі Катерині Донник, яка очолювала окупаційну адміністрацію в селищі Савинці Ізюмського району Харківської області.