Підприємець з Куп’янщини організував розселення окупантів з триразовим харчуванням

Фото: Міноборони України

41-річному підприємцю з Куп’янського району Харківської області, який під час окупації всіляко допомагав ворогам, організував їх розселення, загрожує покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, очільник двох підприємств у с. Підсереднє Куп‘янського району під час окупації добровільно передав окупантам автотехніку та будматеріали. Зкорема, він передав ворогам автомобілі, автотрейлер, мішки з піском та залізобетонні конструкції, які рашисти використовували для будівництва фортифікаційних військових споруд проти ЗСУ.

“Також він передав приміщення майстерні підприємства для ремонту російськими військовослужбовцями їхньої техніки. У будинку культури колаборант організував розселення окупантів з триразовим харчуванням.”, – розповіли в прокуратурі.

Поплічник окупантів переєстрував власні підприємства за російським законодавством у так званій «Налоговой службе Харьковской области». Тим самим добровільно взяв на себе обов’язки сплачувати податки у бюджет окупантів.

Слідчі заочно повідомили про підозру чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 170 тис грн) або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали 56-річного прихильника “руського міру” з пгт Шевченкове Куп’янського району Харківської області. Під час тимчасової окупації він займався «приєднанням» регіону до рф.