У Харківській області виявили 21 коригувальника ворожого вогню

Ілюстративно фото

У Харківській області слідчі за фактами скоєння злочинів проти основ національної безпеки повідомили про підозру 496 громадянам. Найбільше відкрито справ проти колаборантів (313).

Про це Харків Times довідався з повідомлення Харківської обласної прокуратури з посиланням на брифінг за участю керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова.

Повідомляється, що прокурори здійснюють процесуальне керівництво за фактами скоєння понад 2300 злочинів проти основ національної безпеки.

Про підозру вже повідомлено 496 особам, у тому числі:

  • 313 — за здійснення колабораційної діяльності;
  • 118 — за державну зраду;
  • 33 пособникам державі-агресору;
  • та 21 коригувальнику вогню.

“Фігурантами стали і голови територіальних громад, і їх заступники, і депутати міських, сільських та селищних рад, і освітяни.”, – йдеться в повідомленні.

У справах за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки до суду направлено обвинувальні акти стосовно 242 осіб, з яких 90 вже засуджено.

Так, “по гарячих слідах” СБУ затримала коригувальника, який навів російські ракети на житловий будинок у середмісті Харкова, де загинула літня жінка та були травмовані ще троє людей, та на Харківський національний університет міського господарства ім. Бекетова.

Як повідомляв Харків Times, суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна 37-річному харків’янину, який “зливав” окупантам вогневі позиції ЗСУ та коригував артобстріли рашистів по об’єктам промисловості Харкова.