Перейменування та бюджет – харківські депутати зберуться на сесію

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

25 лютого у дистанційному режимі відбудеться п’ятнадцята позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання.

Про це Харків Times дізнався з розпорядження Харківського міського голови Ігоря Терехова.

У проекті порядку денного – 15 питань та «Різне».

В першу чергу депутати розглянуть фінансові питання: вислухають звіт про виконання бюджету за 2022 рік і внесуть зміни у цьогорічний.

Після цього вирішать питання про дострокове припинення повноважень депутата Харківської міської ради 8 скликання.

Відбудеться нагородження Почесною грамотою Харківської міської ради, що стало вже традиційним.

Також депутати планують звернутися до міжнародних організацій та міст-партнерів Харкова щодо недопущення участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх та Азійських іграх.

Низка питань присвячена документам з землеустрою та комунальній власності.

Наприкінці пленарного засідання депутати розглянуть перейменування та перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти. Школі №11, де вчився загиблий через теракт біля Палацу спорту Даніїл Дідік, планують присвоїти його ім’я, про це Харків Times дізнався з допису Харківського міського голови Ігоря Терехова у Facebook.

“Як і обіцяв – школа імені Дані Дідіка у Харкові буде. Прошу всіх депутатів міської ради підтримати це рішення на найближчій сесії.”, – написав Ігор Терехов.

Під час сесії також розглянуть питання про впорядкування найменувань об’єктів топоніміки.

Як повідомляв Харків Times25 січня, о 12:00 у дистанційному режимі розпочалася чотирнадцята позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання. У проекті порядку денного – 23 питання, серед яких кадрові та фінансові та «Різне». Зокрема, депутати затвердили Дмитра Ісаєва, колишнього топ-менеджера “Харківобленерго” на посаду заступника міського голови з питань стратегічного розвитку міста.