У Харкові судитимуть “директорку” створеного окупантами «КП «Изюмгаз»

Фото: ukrinform.ru

У Харкові судитимуть 52-річну жінку, яка в окупації добровільно очолила створено ворогом «КП «Изюмгаз». Обвинувачена, намагаючись бути корисною ворогу, доклала чимало зусиль, щоб налагодити діяльність незаконного КП і запустити запуск газової свердловини на тимчасово окупованій території.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, до початку широкомасштабної війни жінка працювала інженером з охорони праці служби охорони праці та цивільного захисту АТ «Харківгаз». Після вторгнення добровільно пішла на співпрацю з рашистами і очолила фейкове «КП «Изюмгаз», створено росіянами на базі українського підприємства.

Жінка неодноразово намагалась залучити працівників до співпраці з окупантами. Своєму колезі вона надсилала повідомлення, щоб отримати від нього паролі та доступ до абонентських баз споживачів м. Ізюм та Ізюмського району, що містилися на серверах.

“Одного з чоловіків, який є фахівцем в галузі видобутку газу, обвинувачена також спробувала схилити перейти на бік ворога, для того, щоб здійснити запуск свердловин Співаківського ГР ГПУ «Шебелинкагазвидобування» АТ «Укргазвидобування». У разі згоди чоловіка Україні була б завдана шкода у сумі понад 20 млн гривень. Проте, як і всі інші колеги «начальниці», він відмовився працювати на окупаційну адміністрацію.”, – розповіли в прокуратурі.

Жінку судитимуть за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Їй загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Справу розглядатимуть у Київському районному суді м. Харкова

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали та повідомили про підозру у колабораціонізмі 42-річний жінці, яка під час окупації міста добровільно очолила так звану “Почту Изюма”. Колаборантка активно поширювала пропагандистські видання рашистів: «Изюмський телеграфъ», «Харьков Z» та «Красная звезда».