На Харківській ТЕЦ розповіли про наслідки ракетної атаки росіян

Внаслідок ракетного удару по Харківській ТЕЦ-5, який російські окупанти здійснили 10 лютого, постраждали вісім співробітників підприємства. Подробиці стали відомі сьогодні, 20 лютого під час робочого візиту до Харкова міністра енергетики України Германа Галущенка.

Про це Харків Times довідався з повідомлення прес-служби компанії.

“Нещодавно теплоцентраль вкотре зазнала ворожої атаки: відбулося влучання у генераційне обладнання. Внаслідок обстрілу ушкоджено інфраструктуру та устаткування станції. Значні руйнування відбулися у головному корпусі. Найгірше у цій ситуації те, що вперше було поранено персонал: 8 людей з різним ступенем уражень госпіталізовано у лікарні.”, – йдеться в повідомленні.

До відновлення Харківської ТЕЦ-5 долучиться міністерство енергетики. Про це під час поїздки до Харкова повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Очільник енегетичного відомства України в ході робочого візиту оцінив стан пошкодження ТЕЦ-5.

Спілкуючись із працівниками теплоцентралі, Герман Галущенко запевнив у всебічній підтримці одного з ключових в Україні підприємств теплоенергогенерації. За його словами, допомога ТЕЦ-5 надаватиметься системно і з різних джерел. Під час наради були намічені плани з відновлення ТЕЦ. Також міністр вручив працівникам станції відомчі нагороди.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 10 лютого, близько 04:00, російські загарбники вдарили ракетами по критичній інфраструктурі Харкова.

10 лютого, близько 10:30, під час масованої ракетної атаки на Україну з боку російських загарбників було нанесено ще один удар по критичній інфраструктурі Харкова.

Внаслідок ракетних атак росіян у Харкові постраждали вісім людей. Без опалення залишилися близько тисячі будинків.