Харківщина отримала 15 тон обладнання для відновлення енергоструктури

Фото: Олег Синєгубов/Telegram

Сьогодні, 20 лютого, міністр енергетики України Герман Глущенко під час візиту до Харківської області передав близько 15 тон обладнання для відновлення та ремонту електрогенеруючої інфраструктури регіону.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Харківські енергетики отримали генератори, трансформатори та інше необхідне обладнання.

“Загалом для потреб енергетичного сектору Харківщини за координації Міністерства енергетики України передано понад 162 тони обладнання від наших міжнародних партнерів.”, – повідомив очільник області.

Герман Галущенко зазначив, що, хоча наслідки ракетних атак на об’єкти енергетичної інфраструктури в прифронтовому регіоні – одні з найбільш серйозних в Україні, всі руйнування поступово будуть усунуті, повідомили у Харківській міськраді.

«Тепер ми розуміємо, які важливі ланцюги нашої енергосистеми необхідно підсилити. В пріоритеті у нас – децентралізація генерації, і ми вже це реалізовуємо. Харківщина – це потужний промисловий регіон, де треба забезпечити більшу генерацію, щоб вона максимально покривала споживання у випадку пошкодження мереж», – процитували міністра у пресслужбі міськради.

За чотири місяці російські окупанти здійснили 14 масованих атак на енергосистему України. Рашисти витратили тисячі ракет на дронів на мільярди доларів, щоб занурити Україну у темряву.

10 лютого цього року російські загарбники здійснили дві ракетні атаки по критичній інфраструктурі Харкова та області.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 10 лютого, близько 04:00, російські загарбники вдарили ракетами по критичній інфраструктурі Харкова.

10 лютого, близько 10:30, під час масованої ракетної атаки на Україну з боку російських загарбників було нанесено ще один удар по критичній інфраструктурі Харкова.

Фото: Олег Синєгубов/Telegram