Заступниці директора агрофірми з Куп’янщини загрожує в’язниця за співпрацю з окупантами

Фото: Нацполіція Харківської області

Поліцейські затримали 56-річну заступницю директора агрофірми з села Кіндрашівка Куп’янського району, яка добровільно розміщувала ворожу техніку на території своїх складів.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

За оперативною інформацією, до широкомасштабної війни публічне акціонерне товариство, де працювала затримана, вирощувало зернові, бобові культури і насіння олійних культур на території Куп’янського району. Після вторгнення жінка добровільно стала здійснювати господарську діяльність у взаємодії з представниками окупаційної “влади”.

Вона з власної ініціативи підтримувала постійний зв’язок з російськими загарбниками, перебувала у тісних зв’язках із керівною ланкою військовослужбовців рф.

“Зловмисниця користувалася привілейованим ставленням та отримала від представників окупаційних сил так званий «Патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения», який був виданий незаконно створеною на території м. Куп’янська так званою «Временной гражданской администрацией Харьковской области». Керівниця реалізувала врожай насіння соняшника 2021 року на загальну суму пʼять мільйонів рублів російської федерації на умовах подальшої сплати 5% від отриманого прибутку відповідно до патенту.”, – розповіли у Нацполіції.

Крім того, жінка добровільно розміщувала техніку військовослужбовців рф та представників незаконних збройних формувань на території своїх складів, розташованих у с. Тищенківка Куп’янського району.

Слідчі повідомили їй про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України. За санкцією статті їй загрожує позбавлення волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у Куп’янському районі затримали поліцейську-зрадницю, яка кілька місяців переховувалася від правосуддя.